Bierbrouwerij en Distilleerderij De Schans

Tel: 0858887523

Wijn en bier bij Proeflokaal De Schans

Het proeflokaal in Uithoorn van Bierbrouwerij De Schans is sinds 17 juni 2017 geopend. In de zomer kunt u buiten genieten in onze beschutte biertuin. ’s Winters zit u lekker binnen in het oude monumentale pand dat stamt uit 1781. Neem plaats en proef onze overheerlijke bieren, wijnen en bijpassende hapjes.

Diverse bieren en wijnen

Verkrijgbaar het hele jaar door: 4 wisselende tapbieren uit onze brouwerij. Het Guusbier Blond is altijd beschikbaar. Verder zijn er afhankelijk van het seizoen en van de voorraad 3 andere bieren te proeven. Eén tap is gereserveerd voor de Gulpener Chateau Neubourg pils. U kunt tevens kiezen voor een proefplankje. Hiermee krijgt u 4 kleine biertjes óf het proefplankje met bij elk bier een bijpassend hapje.

Voor de wijnliefhebber is er in het proeflokaal een rode en witte wijn van het merk Kreuzberg uit Ahr, het welbekende Duitse wijnbouwgebied. En degene die de voorkeur geeft aan een glas Meursault of een mooie rode bordeaux is er ruime keuze uit ons kelderassortiment (circa 15 merken).

Distillaten en hapjes

Behalve wijn en bier proeven kunt u bij ons ook genieten van verschillende gedistilleerde dranken. Zo schenken wij onze Rode Vos-distillaten, welke hier bij ons in de Distilleerderij worden vervaardigd. Denk bijvoorbeeld aan onze Jenever Classic, Jenever Juniper en Jenever Spicy. Of wat dacht u van de Amstel Grappa, gemaakt van het druivensap van wijngaard De Amsteltuin in Amstelveen? Verder niet te vergeten: onze Kaneellikeur, de Bitter naar Limburgs model en onze Aspergelikeur. Genoeg te genieten voor eenieders smaak! Overigens schenken wij tevens diverse whisky’s uit ons whisky-assortiment, dat naarmate de tijd verstrijkt steeds groter. Op het moment kunt u al kiezen uit zo’n 20 whisky’s!

Naast al deze natte versnaperingen hebben wij in ons proeflokaal een kaas- en/of worstplankje, zakjes met doppinda’s en minigehaktballetjes in biersaus. Speciaal voor de zondag serveren wij een zelfgebakken appeltaart met koffie of thee. Allemaal heerlijk om te combineren met onze dranken tijdens uw bierproeverij, wijnproeverij of whiskyproeverij.

Een proeverij reserveren

Proeflokaal de Schans is elke vrijdag en zaterdag van 15:00 tot 22:00 geopend en elke zondag van 12:00 tot 20:00. Onze ingang zit aan de achterzijde van het gebouw, dus schroom niet om achterom te lopen! U bereikt ons via de poort tussen nr. 15 en nr. 17. U kunt trouwens ook bij ons terecht buiten de reguliere openingstijden. Bijvoorbeeld voor een vergadering met uw bedrijf of VvE-team, een nieuwjaarsborrel, afdelingsborrel, jubileum of verjaardagsfeestje. Wel is het wenselijk dat u hiervoor even een afspraak met ons maakt.

Kom gezellig bier drinken en wijnproeven bij ons in Uithoorn! Reserveer direct of vraag eventueel meer informatie op door te bellen naar 085-8887523 of het contactformulier hiernaast in te vullen. Volg het proeflokaal eveneens via Facebook om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!