Bierbrouwerij en Distilleerderij De Schans

Tel: 0858887523

Jenever kopen doet u bij destilleerderij De Schans

Om de beste jenever te kopen in Uithoorn, komt u naar bierbrouwerij en destilleerderij De Schans. Bij ons zijn diverse jeneversoorten te koop. Bovendien bent u bij ons aan het juiste adres voor adviezen en informatie. Onze medewerkers helpen u namelijk graag met het uitzoeken van de perfect jenever voor u. Onze deur staat altijd voor u open.

Het productieproces

Graag geven we u een kort lesje in het maken van jenever. De basis van jenever is moutwijn. Hiervoor gebruiken we een graan dat nat wordt gemaakt en vervolgens wordt uitgerold over de vloer. Wanneer het graan gaat kiemen, start het droogproces zodat het kiemen stopt. Door in het drogingsproces te spelen met verschillende temperaturen, ontstaan diverse soorten lichte en donkere mouten. Het enzym in de mout zorgt ervoor dat het zetmeel omgezet wordt in suikers die nodig zijn om het suiker met te laten vergisten. Op die manier vormt zich alcohol. Dit ‘’bier’’ zonder hop wordt gedistilleerd. Na de distillatie ontstaat moutwijn.

Diverse soorten jenever

Hoewel de basis voor elke jenever hetzelfde is, wordt het daarna pas echt interessant. Door aan de moutwijn verschillende kleurloze esprits toe te voegen, krijgt de jenever zijn unieke karakter. Bij De Schans verkopen we onder meer de Zuidam jenever uit Baarle Nassau, De Ooievaar uit de Jordaan en Onder De Boompjes uit Schiedam. Maar de voornaamste reden om bij ons jenever te kopen, is toch wel onze eigen jenever variant: De Rode Vos.

Over De Rode Vos

De naam de Rode Vos is ontstaan naar aanleiding van het tabaksmerk Roode Vos, dat men produceerde in een tabaksfabriek die ooit in Uithoorn heeft gestaan. Het beeldje van de Rode Vos dat ooit in deze fabriek stond, siert nu onze destilleerderij en vandaar hebben we onze jenever ook hiernaar vernoemd. U kunt altijd langskomen bij De Schans om de Rode Vos te proeven of om meer informatie te ontvangen.

Wilt u een heerlijke jenever kopen of bestellen? Kom eens langs bij De Schans om ons aanbod te bekijken en u te laten adviseren door onze enthousiaste medewerkers. Om in contact te komen met onze bierbrouwerij en destilleerderij belt u naar 085-8887523. Of kom langs, wij zijn geopend van woensdag tot en met vrijdag van 11:00 tot 18:00 en zaterdag van 09:00 tot 17:00. Ook kunt u een bericht achterlaten op het contactformulier dat u vindt op deze pagina. Wij beantwoorden uw bericht zo spoedig mogelijk.